streda 11. októbra 2017

Prvý ročník cyklistickej súťaže detí východného Slovenska je úspešne za nami




Rok 2017 sa spája s 1. ročníkom Detskej Východ road liga (DVRL) alebo Kenzel detskej ligy, ktorej hlavnými organizátormi boli  CK Cyklošport Kežmarok a CK Velodrom Prešov. Popri celoslovenskej súťaži Sagan tour mohli mladí cyklisti pretekať aj v regióne východného Slovenska.

Detská Východ road liga mala 10 kôl. 1. sa uskutočnilo 1. mája v Kežmarku, nasledoval Prešov, Levoča, Svidník, Prešov, Levoča, Stará Ľubovňa a na záver opäť Kežmarok – presnejšie Mlynčeky pri Kežmarku. 1. októbra, kedy sa v Mlynčekoch konala časovka do vrchu pre dospelých s názvom Memoriál Waltera Rennera, tam následne vyvrcholila aj Detská Východ road liga a to 10. kolom, po ktorom nasledovalo záverečné vyhodnotenie najlepších cyklistov.



Deti súťažili v 6 vekových kategóriách: bady (rok narodenia 2013 a mladší), mikro (2011 - 2012), mili (2010 - 2009), mini (2007 - 2008), mladších (2005 - 2006) a starších (2003 - 2004) žiakov. Pretekári na trojkolkách, odrážadlách a malých bicyklíkoch z kategórie „bady“ neboli registrovaní, ale doplnili škálu najmladšej generácie cyklistov. Veď okrem nich sa do ligy zapojilo 289 detí, z toho traja pretekali na všetkých 10 kolách detskej ligy. Súťažné podmienky, ale aj mená nádejných pretekárov s počtom získaných bodov a ich celkovým umiestnením v jednotlivých kategóriách sú uvedené na webovej stránke www. vychodroadliga.eu. 



V detskej východoslovenskej cyklistickej lige početnejšie zastúpenie mali chlapci – spolu sa ich na pretekoch zúčastnilo 199, dievčat pretekalo 90. Najväčšiu odozvu vyvolala cyklistická liga v  najmladších vekových kategóriách. Okrem získaných medailí, pohárov i zážitkov z pretekov získali súťažiace deti aj nových kamarátov a zaujímavou pre nich bola i záverečná tombola s množstvom cien pre. Za organizovanie pretekov patrí vďaka CK Cyklošport Kežmarok a CK Velodrom Prešov aj ďalším CK na jednotlivých miestach, kde sa liga uskutočnila.  


 
Oficiálnym sloganom DVRL bolo: Bicyklovať je radosť. Mladí pretekári to pri svojom zápolení jasne demonštrovali. V detskej lige nazbierali svoje skúsenosti z pretekania na bicykli a mnohí začali písať novú kapitolu svojho vzťahu s rodičmi na spoločných tréningoch. Niektoré rodiny sa stmelili aj vďaka cestovaniu na preteky a spoločne prežitým chvíľam, medzi nimi aj z víťazstiev svojich detí.
 Organizátori sa už tešia na ďalší ročník s predsavzatím odstrániť chybičky, ktoré sa nechtiac pri organizácii vyskytli, aby 2. ročník Detskej Východ Road ligy prilákal ešte viac nádejných cyklistov, z ktorých niektorí možno raz prevezmú žezlo vo svetovej cyklistike po Petrovi Saganovi. 








  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára