nedeľa 8. októbra 2017

Cyklokros „plnou lyžicou“



Naplno sa rozbehla cyklokrosová sezóna, pričom ten slovenský  toho roku nesie prívlastok „UCI“ – takmer celý Slovenský pohár bol zaradený do kalendára UCI. Pretekári v kategóriách juniori i juniorky, ženy a muži elite v ňom môžu zbierať body UCI. Tento fakt priniesol aj zmenu pravidiel a aj určité rozdiely v porovnaní s predchádzajúcimi ročníkmi.

Kategórie Masters sú len dve – Masters A a Masters B, pričom ženy sú priradené do kategórie Masters B. Taktiež sa štartuje v iných časoch, prísnejšie sú reguly ohľadom bicyklov aj trás.
Z CK Cyklošport Kežmarok sa do cyklokrosového diania zaradil Jozef Potok, ktorý v kategórii Masters B zbiera usilovne prvé body. Po 1. kole v Spišskej Sobote nasledovalo v nedeľu 8. októbra 2. kolo v Rakovej pri Čadci, kde Dodi zápasil s traťou „plávajúcou na blate“ – asi takou ozajstnou cyklokrosovou. Ako potvrdili organizátori, deň predtým bola obnovená trať ešte suchá, ale dážď s ňou urobil svoje. Po absolvovaní náročného preteku, v ktorom organizátori pre ťažké podmienky zrušili aj umelé prekážky, sa všetci zúčastnení museli postaviť do rady, aby si od blata vystriekali bicykle a nielen tie. Lebo blato pokrývalo bicykle aj cyklistov odhora až nadol. Aj takáto je tvár cyklokrosu.

Výsledky: 2. kolo Slov. pohára CX (C2) Raková

Jozef Potok

Jozef Potok



Umyvárka



Blato

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára