streda 10. júla 2024

Kežmarsko-Tatranský Cyklomaratón 2024






Dátum a Miesto
**21. júla 2024** sa v Spišskej Belej uskutoční 8. kolo seriálu Východ road ligy - Kežmarsko-Tatranský Cyklomaratón. Prezentácia pretekárov prebehne v čase od 7:30 do 9:00 hod. pred Materskou školou v Spišskej Belej, na ulici Petzvalova 18.

 Štart a Trasy
Štart preteku je naplánovaný na **10:00 hod.** v Spišskej Belej pred mestským úradom. Pretekári budú súťažiť na dvoch trasách:
1. **Dlhá trať (90 km, 1280 m prevýšenie)**
   - Pre kategórie: Ženy A, Juniori, Ženy Elite, Muži A, Muži B, Muži C
   - Trasa: Spišská Belá - Slovenská Ves - Vojňany - Lendak - Tatranská Kotlina - Ždiar - Osturňa - Malá Franková - Spišské Hanušovce - Matiašovce - Spišská Stará Ves - Červený Kláštor - Spišská Belá

2. **Krátka trať (61 km, 1062 m prevýšenie)**
   - Pre kategórie: Ženy B, Kadeti, Muži D, Muži E
   - Trasa: Spišská Belá - Slovenská Ves - Vojňany - Lendak - Tatranská Kotlina - Ždiar - Osturňa - Malá Franková - Spišské Hanušovce - Matiašovce - Spišská Stará Ves - Spišská Belá

Kategórie a Registrácia
Pretekári sú rozdelení do nasledovných kategórií:
- **Ženy A, Ženy B**
- **Muži Elite-VRL**
- **Muži A, Muži B, Muži C, Muži D, Muži E**
- **Kadeti, Juniori**

Registrácia prebieha online na stránke www.pretekaj.sk, a to do 19.7.2024 do 19:00 hod. Pretekári, ktorí sa prihlásia v deň štartu, nemajú nárok na štartovný lístok.

 Štartovné poplatky
- **20 €** pre pretekárov bez vlastného čipu.
- **16 €** pre pretekárov s vlastným čipom.
- **12 €** pre Kadetov, Juniorov a Mužov E.
- **10 €** pre Kadetov, Juniorov a Mužov E s vlastným čipom.
- **30 €** v deň štartu.

 Parkovanie a doplnkové Informácie
Odporúčané parkovanie je na parkovisku pri COOP Jednota. Miesta určené na občerstvenie budú na vrchole Ždiaru, vrchol kopca nad Malou Frankovou a na otočke v Červenom Kláštore. Podávanie občerstvenia inak je zakázané.

Každý účastník dostane občerstvenie. Prví traja pretekári v každej kategórii získajú medaily a vecné ceny, pre ženy a juniorských pretekárov sú pripravené dresy.

Kontakt a Informácie
Viac informácií nájdete na stránkach [www.ckcyklosport.blogspot.sk](http://www.ckcyklosport.blogspot.sk) a [www.vychodroadliga.eu](http://www.vychodroadliga.eu).

**Organizátor pretekov:**
Jozef Potok
- Tel.: 0905 218 712
- Email: jozefpotokarex@gmail.com